Het ontstaan

Hoe de buurtvereniging tot stand kwam:

In de tweede helft van de zestiger jaren van de vorige eeuw ontwikkelde zich de Dullaertwijk.  De bewoners van deze nieuwe wijk waren vreemden voor elkaar en al spoedig ontstond de behoefte om contact te hebben. Men ging bij de buren op visite, nodigde ze uit op verjaardagsfeestjes en andere heugelijke feiten in de familie. Men begon elkaar te kennen. 
Ook de supermarkt aan het van Ceulenplein en later aan het Europaplein heeft daar zijn steentje aan bij gedragen.  Al spoedig bestond de behoefte om ook samen iets te doen.
Maar wat en waar? 
Enkele mensen uit de wijk kregen van de “Algemene Hulsterse Carnavalvereniging De Vossen” het verzoek om na te gaan of het mogelijk was met een wagen of groep deel te nemen aan de carnavalsoptocht. Het geluk wilde dat in 1969 “sporthal Den Dullaert” werd geopend en aan de gezellige toog in de foyer werd besloten om iets te doen met het verzoek van “De Vossen”. 
Geinteresseerden werden uitgenodigd voor een vergadering in de foyer van “Den Dullaert”.  In die vergadering, die vermoedelijk gehouden werd januari 1970, werd besloten een buurtcomite op te richten en mee te doen aan de carnavalsoptocht met een wagen en een kinderoptocht.  Er werd ook besloten om na de optocht in de foyer een limonadebal te organiseren omdat bijna elke vereniging een limonadebal hield, noemden wij ons bal “spijkerbroekenbal” en hoopten door deze naam de jeugd van 11–14 jaar, de dragers van spijkerbroeken, aan te trekken.
Na acht uur was er nog een carnavalsbal voor de volwassenen. Om dit alles te kunnen verwezelijken was geld nodig.    Op een zaterdagmorgen werd met veel lawaai, blikken bussen achter een geluidswagen, door de leden van het comite gecollecteerd. Tijdens deze collecte bleek dat de buurtbewoners de activiteiten met carnaval wel leuk vonden maar dat er toch nog iets moest gebeuren en meerdere mensen melden zich als lid van het comite.  De collecte wordt nog steeds elk jaar, maar zonder lawaai, gehouden.
Het comite kreeg de naam “Buurtcomite Den Dullaert” er werd besloten om naast carnaval ook iets te doen met koninginnedag en Sinterklaas. Er zou ook elk jaar in de voorlaatste week van de schoolvakantie een gezinsdag worden gehouden met spelletjes voor jong en oud.  Met de opkomst van jeugdvakantieweek is de gezinsdag overgegaan in een spelenmiddag in het najaar. Er werden ook regelmatig wandel- en speurtochten georganiseerd. 
Na enkele jaren werd “Buurtcomite Den Dullaert” omgezet in “Buurtvereniging Den Dullaert” en werden bestuur en werkgroep beter gestructureerd.

Kalender

december 2023
zmdwdvz
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Bestuur

Voorzitter: Desiré de Schepper

Penningmeester: Sandra Hoogstrate

Secretaresse: Tamara de Wolf